Tekijät

 

Käsikirjoitusryhmä

Vesa Sirén on Jean Sibelius -verkkosivuston käsikirjoitusryhmän johtaja.
Hän on Helsingin Sanomien musiikkitoimittaja ja Tieto-Finlandia –ehdokkuudella palkitun Aina poltti sikaria – Jean Sibelius aikalaisten silmin –kirjan kirjoittaja (Otava 2000). Sirén on tehnyt kymmeniä kirjoituksia Jean Sibeliuksesta mm. Helsingin Sanomiin ja Finnish Music Quarterlyyn.

Sirén on kirjoittanut verkkosivustoon mm. Elämänkaaren, osan erikoisaiheista, Jean Sibelius säveltäjänä -esseen sekä teosesittelyt mm. sinfonioiden ja muiden orkesteriteosten, näyttämömusiikin, kuoroteosten ja kamarimusiikin trioista kvintettoihin osalta. Hän on myös vastannut tekstien tilauksesta muilta käsikirjoittajilta.

Markku Hartikainen on Sibelius-tutkija, joka on koostanut päätyönään vuodesta 1992 kronologista luetteloa Sibelius-perheen kirjeenvaihdosta tukijoinaan useat säätiöt. Hän on ollut käytetty asiantuntija laadittaessa Sibeliukseen liittyviä lehtiartikkeleita, kirjoja, akateemisia opinnäytteitä ja muita tieteellisiä julkaisuja. Hartikainen on tehnyt yli neljäkymmentä käsikirjoitusta teatterille, radiolle, televisiolle, elokuvalle ja oopperalle, sekä pitänyt kolmisenkymmentä Sibeliuksen elämää valottavaa luentoa ja esitelmää.

Hartikainen on kirjoittanut yhdessä Vesa Sirénin kanssa verkkosivuston koko Ihminen- ja Ainola-osion. Hän on pääasiallinen kirjoittaja useissa erikoisaiheissa, mm. osioissa asunnot, matkat, raha-asiat, suku ja perhe. 

Kari Kilpeläinen on Sibelius-tutkija, jonka keskeisiä teoksia ovat mm. jättimäinen The Jean Sibelius Musical Manuscripts at Helsinki University Library (1991) , Tutkielmia Jean Sibeliuksen käsikirjoituksista (1992), sekä toimitustyö Jean Sibelius Works-projektin (kriittinen editio) 2. sinfoniaan (2000) ja ja 1. pianoniteeseen (2002).

Kilpeläinen on koonnut verkkosivustoon täydellisen listan Jean Sibeliuksen teosidentiteetin täyttävistä julkaistuista ja julkaisemattomista sävellyksistä kolmella tavalla: opusnumeroittain, teoslajeittain ja kronologisesti.

Veijo Murtomäki on Sibelius-tutkija ja Sibelius-Akatemian musiikinhistorian professori. Hänen väitöskirjansa Sinfoninen ykseys. Muotoajattelun kehitys Sibeliuksen sinfonioissa julkaistiin vuonna 1990. Murtomäki on kirjoittanut lukuisia artikkeleita ja toimittanut kansainvälisiä antologioita Sibeliuksesta ja klassisromanttisesta musiikista.

Murtomäki on kirjoittanut verkkosivustoon teosesittelyt piano- ja urkuteoksista, viulu- ja selloteoksista (soolo- ja duoteokset) sekä Myrsky-näytttämömusiikista ja - orkesterisarjoista.

Jukka Tiilikainen on Sibelius-tutkija, joka valmistelee väitöskirjaansa Jean Sibeliuksen laulutuotannosta. Hän on myös toimittanut kaikki yksinlaulut Jean Sibelius Works -hankkeeseen, joka on kriittinen editio Sibeliuksen tuotannosta. Lisäksi hän on opiskellut yksinlaulua 1986-1995.

Tiilikainen on kirjoittanut verkkosivuston esittelytekstit Sibeliuksen yksinlauluista.

Reijo Ahtokari on filosofian tohtori ja tutkija, joka on kirjoittanut verkkosivustoon esittelyn Jean Sibelius vapaamuurarina.

Severi Blomstedt on arkkitehti ja Rakennustaiteen museon johtaja, joka on tehnyt Ainola-osuuden rakennuspiirrokset.
 
Sibelius- projektin neuvottelukunta

Pekka Ritvos, Kauppalehti Optio, puheenjohtaja
Martti Enäjärvi, Patentti- ja Rekisterihallitus, varapuheenjohtaja
Olli Alho, YLE
Urho Ilmonen, Nokia
Leo Eskola, Edita
Markku Linna, Opetusministeriö
Matti Packalén, John Nurminen
Kari Raivio, Helsingin Yliopisto
Jukka-Pekka Saraste, kapellimestari
Eva-Riitta Siitonen, Helsingin Kaupunki
Tuomo Tuomi, Helsingin Suomalainen Klubi
Pertti Virkkunen, Jean Sibeliuksen oikeudenomistajien kollegio

Helsingin Suomalaisen Klubin tietopalvelutoimikunta

Leif Nordin, puheenjohtaja
Leif Eklöf, tuottaja
Jari Karpakka
Nikolai Ylirotu
Teppo Oranne
Tuomo Tuomi
Pertti Virkkunen
Jouko Liusvaara
, sihteeri


Nikolai Ylirotu,
Mediatuotanto
Teppo Oranne, Tekniikka

Leif Eklöf, Tuottaja
Jeremias Ylirotu, Mediatuotanto

Kalle Berg, Graafinen suunnittelu
Inka Jurvanen, Graafinen suunnittelu
Karstein Volle, Multimedia